Pensioenvragen

Pensioen is een behoorlijk ingewikkeld concept. Maar omdat we er vroeg of laat allemaal afhankelijk van zullen zijn, is het belangrijk dat u zich tijdig in het onderwerp verdiept en zorgt dat u weet waar u aan toe bent. Pensioenadvies Rotterdam streeft ernaar om alles dat met pensioen te maken heeft zo helder mogelijk voor u te maken. We adviseren dat u eerst de Basisuitleg Pensioen en de Uitgebreide Uitleg Pensioen doorleest. Vervolgens kunt u op deze pagina terecht voor de antwoorden op een aantal veelgestelde pensioenvragen.

Pensioenvragen of hulp nodig bij het vinden van een adviseur?

Pensioenvragen: veranderingen

Wat gebeurt er met uw pensioen als u gaat samenwonen? Wordt daarbij nog onderscheid gemaakt tussen alleen samenwonen en samenwonen met geregistreerd partnerschap? Wat zijn de gevolgen als u gaat scheiden? Moet u uw pensioen dan delen, en kunt u zich hier wellicht voor indekken? En heeft u er wel eens over nagedacht wat de invloed op uw pensioen is als u van werkgever verandert? Is het slim om uw opgebouwde pensioen dan mee te nemen naar uw nieuwe werkgever of niet? Dit zijn slechts enkele van de pensioenvragen waar wij antwoord op geven.

Heeft u nog andere pensioenvragen?

Heeft u specifieke pensioenvragen die op deze pagina niet beantwoord worden, of behoefte aan een persoonlijk advies met betrekking tot uw pensioen? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan bij één van de pensioenadviseurs in Rotterdam die op onze website worden aanbevolen. Zij weten alles over pensioenen en helpen u graag verder!