Pensioenadviseurs Rotterdam

Wanneer u zaken voor uw pensioen wilt regelen, is het belangrijk dat u terecht kunt bij een betrouwbare, deskundige pensioenadviseur. Deze kan al antwoord geven op al uw pensioenvragen, en u een gedegen advies geven over eventuele maatregelen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat u zich straks geen zorgen hoeft te maken over uw inkomen en dat van uw nabestaanden.

Aanbevolen:

Aanbevolen:

Pensioenvragen of hulp nodig bij het vinden van een adviseur?

Wat doet een pensioenadviseur eigenlijk?

Een pensioenadviseur geeft advies bij het maken van verstandige keuzes op het gebied van pensioenregelingen. Daarbij zal hij of zij rekening houden met uw financiële situatie. Uw pensioenadviseur geeft inzicht in de mogelijkheden, inclusief eventuele risico’s die hieraan verbonden zijn, en kan verschillende scenario’s voor u schetsen. Uiteindelijk helpt hij of zij u bij het treffen van een pensioenregeling die aansluit bij uw toekomstplannen. Uw pensioenadviseur kan u tevens begeleiden bij aanpassingen als gevolg van relevante wetswijzigingen.

Onafhankelijk en betrouwbaar pensioenadvies

Voorheen was het zo dat pensioenadviseurs vaak provisie kregen van pensioenuitvoerders, verzekeraars en banken wanneer zij hun producten verkochten. Hierdoor was er sprake van belangenverstrengeling, en was het pensioenadvies dat men kreeg niet altijd even betrouwbaar. Gelukkig is sinds 2013 het wettelijk provisieverbod van toepassing. Bemiddelaars, en dus ook pensioenadviseurs, mogen geen provisie meer ontvangen van bovengenoemde instanties. Dit heeft gezorgd voor grote verbeteringen in het systeem; u bent nu verzekerd van een onafhankelijk en betrouwbaar pensioenadvies dat is afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Pensioenadviseurs Rotterdam: hoe maak ik een keuze?

Het vinden van een onafhankelijke en betrouwbare pensioenadviseur kan nog een hele uitdaging zijn. Want hoe weet u nu of u een goede in de arm neemt? En of u niet te veel betaalt voor het pensioenadvies? Daarvoor is Pensioenadvies Rotterdam in het leven geroepen! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van erkende pensioenadviseurs in Rotterdam. Bij elke pensioenadviseur staat o.a. informatie over het bedrijf en beoordelingen van cliënten, zodat u de pensioenadviseurs kunt beoordelen op de zaken die u belangrijk vindt. Ook kunt u via het formulier direct een vrijblijvende offerte aanvragen, om zo de tarieven en voorwaarden met elkaar te vergelijken. Kortom, als u gebruik maakt van Pensioenadvies Rotterdam kunt u een weloverwogen keuze maken!